Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

«Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη» Βραδιά ανάγνωσης και μουσικής στο κτήμα Κοροβίνη στα Πλατανίδια






Το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 9.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον συνάντηση Ανάγνωσης και Μουσικής, στο φιλόξενο κτήμα του Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια Πηλίου (12 χλμ. από τον Βόλο, 300 μέτρα από τη θάλασσα).
Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη και την οργανώνουν ο γνωστός συγγραφέας και τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει στενή σχέση με την περιοχή και η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, με πολύτιμους αρωγούς το βιβλιοπωλείο - καφενείο «Χάρτα» και το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου στην Άνω Γατζέα.
Το 2013 έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Παιδείας και την UNESCO σε έτος Καβάφη, καθώς συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση και 80 από το θάνατο του ποιητή. Παρόλο που για τον παραπάνω λόγο οι θεματικές εκδηλώσεις για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου ποιητή που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα είναι πολλές και αρκετές αξιόλογες, οι οργανωτές της βραδιάς θεώρησαν πως δεν έπρεπε να αγνοήσουν τη φετινή καβαφική επέτειο.
Τίτλος της εκδήλωσης είναι «Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη». Συγγραφείς, καλλιτέχνες και άνθρωποι του λόγου θα μοιραστούν κείμενα και σκέψεις για το έργο του Έλληνα ποιητή με τη μεγαλύτερη διεθνή απήχηση του έργου του σε όλο τον κόσμο, ενώ ηθοποιοί και φίλοι της ανάγνωσης θα απαγγείλουν τα αγαπημένα τους ποιήματα του Καβάφη.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι Ιωάννα Αβραμίδου, Κώστας Ακρίβος, Κατερίνα Αντωνακάκη, Αλέξανδρος Ασωνίτης, Στεφανία Γουλιώτη, Θεόδωρος Γρηγοριάδης, Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Καλημέρης, Δημήτρης Καργιώτης, Μερόπη Κόπτση, Θωμάς Κοροβίνης, Γιώργος Μακρής, Σταύρος Μερμήγκης, Νίκος Παρθένης, Κατερίνα Περαντζάκη, Μάνος και Κώστια Κοντολέων, Ασημένια Σαράφη, Μένια Συρούκη, Τάνια Τσανακλίδου, Βίκυ Ψαλτίδου,
Το μελωδικό μέρος της εκδήλωσης με τίτλο "Ύμνος εις Μούσαν"- τραγούδια ποιητών του κόσμου, θα καλύψουν οι Σάκης Παπαδημητρίου, πιάνο και Γεωργία Συλλαίου, τραγούδι, με μουσικές του κόσμου.
Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση με επιλεγμένα βιβλία και κυλικείο με τα χρειώδη σε τιμές οικονομικής κρίσης.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και όλοι όσοι εξακολουθούν να συγκινούνται και να ψυχαγωγούνται με τον λόγο και τη μουσική είναι καλεσμένοι.