Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Βραδιά ανάγνωσης αφιερωμένη στην Κωνσταντινούπολη στο κτήμα του Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια Πηλίου




Συνεχίζονται για τρίτο καλοκαίρι οι βραδιές ανάγνωσης και μουσικής στο φιλόξενο κτήμα του Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια Πηλίου.
Στη διοργάνωση της βραδιάς συμμετέχουν, εκτός από το συγγραφέα και τραγουδοποιό Θωμά Κοροβίνη, το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του Δήμου Βόλου, ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός του Δήμου Βόλου και το βιβλιοπωλείο – καφενείο “Χάρτα”.
Φέτος, το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου θα είναι αφιερωμένο στην Κωνσταντινούπολη. Από τις 9:30 το βράδυ, παλιοί και νέοι φίλοι, συγγραφείς και φιλαναγνώστες, όλοι όσοι εξακολουθούν να βρίσκουν στο λόγο, στα βιβλία, στη μουσική και στις ανθρώπινες σχέσεις νόημα και χαρά, θα συναντηθούν για να ακούσουν κείμενα για την Πόλη και μουσικές ανάλογες.
Η Κωνσταντινούπολη έχει χαρακτηριστεί, μεταξύ άλλων, “μητέρα των πόλεων”. Η αίγλη που άσκησε και εξακολουθεί να ασκεί όχι μόνο σε μας τους Έλληνες ως πνευματική πρωτεύουσα του Γένους, αλλά και σε πλήθος ανθρώπων, περιηγητών, συγγραφέων και καλλιτεχνών, είναι διαχρονικά τεράστια. Πάμπολα βιβλία αναφέρονται σ΄ αυτήν ή εμπνέονται από το πλούσιο παρελθόν και το ζωντανό, πολυσύνθετο παρόν αυτής της μοναδικής Πόλης όπου διασταυρώνονται φυλές, πολιτισμοί, αρώματα γεύσεις και ιστορίες.
Όσοι επιθυμούν να διαβάσουν ένα τέτοιο κείμενο, πεζό ή ποιητικό, έλληνα ή ξένου συγγραφέα, καλούνται να το δηλώσουν το συντομότερο - και μέχρι τις 25 Ιουνίου - στο βιβλιοπωλείο “Χάρτα”, Σκενδεράνη 16Β, Βόλος, τηλ: 2421033250.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου