Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Έκθεση φωτογραφίας της Βασιλικής Τσουτσούβα






Εγκαινιάζεται την Τρίτη 13 Οκτώβριου στις 21.00 στο καφενείο – βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16, Βόλος, τηλ: 2421033250) έκθεση φωτογραφίας της πρωτοεμφανιζόμενης στο Βόλο Βασιλικής Τσουτσούβα.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας με τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Κομνηνό και το συλλέκτη Νικόλαο Βελισσιώτη.

Η Βασιλική Τσουτσούβα σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Μπρέρα του Μιλάνου και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Ασχολείται με την ζωγραφική, το κολάζ, το καλλιτεχνικό κόσμημα και την φωτογραφία. Ζει μεταξύ Μιλάνου και Αθήνας όπου μένει η οικογένεια της.

Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Ιταλία ( στο Μιλάνο, τη Ρώμη, την Μπολόνια και την Βενετία) και στην Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη).

Στην φωτογραφική της εκθεση στον Βόλο παρουσιάζει τρία θέματα: «Αντικατοπτρίσεις», όπου τα αντικείμενα που έχει διαλέξει παρουσιάζονται μέσα σε «καθρέφτες», όπως το νερό. «Συμμετρίες», όπου χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές πολλαπλασιάζει τις μορφές, και «Χρώματα της Μήλου» όπου η φωτογραφική της μηχανή εντοπίζει σε ορισμένα σημεία των πετρωμάτων του νησιού τη δύναμη της φύσης να δημιουργήσει μόνη της έργα τέχνης που μοιάζουν με έργα αφηρημένης τέχνης ως προς τις μορφές και τα χρώματα.

Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα η ματιά της, ο τρόπος που βλέπει μέσα από τον φακό της φωτογραφικής της μηχανής πράγματα απλά , τα οποία φτάνει να τα μετουσιώνει σε ποίηση συχνά μόνο με την απλή κίνηση ενός «κλικ».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου