Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΙΤΑΣ ΞΑΝΘΟΥ ΣΤΗ ΧΑΡΤΑ

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 8:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο – καφενείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16, Βόλος, τηλ: 2421033250) εγκαινιάζεται έκθεση της Ανίτας Ξάνθου με τίτλο «Σχέσεις». Πρόκειται για μια ενότητα έργων ζωγραφικής σε καμβά τελαρωμένο σε φωτεινό κουτί.
Διάρκεια έκθεσης: 30/11/2016 – 7/1/2017.

Η Ανίτα Ξάνθου γεννήθηκε στο Βόλο όπου και ξεκίνησε την καριέρα της με την πρώτη ατομική της έκθεση  το 1984. Είναι  αυτοδίδακτη. Έχει  κάνει ατομικές και  ομαδικές  εκθέσεις  στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έργα της βρίσκονται σε πινακοθήκες, μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.   www.xanthou.gr
 Για τη δουλειά της η ζωγράφος λέει: «Ζωή είναι ο εαυτός μου, ο άλλος έξω από μένα, το όμοιο και το διαφορετικό, ο κόσμος γύρω και μέσα μου. Αδιέξοδα , αντιφάσεις, ασυνέχειες, ρωγμές , επιθυμίες και τρόμος της υπέρβασης σημαδεύουν τη ζωή μας από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή.
Είμαστε οι σχέσεις μας· οι σχέσεις με τον εαυτό μας και τους άλλους· οι σχέσεις που αναζητάμε ενώ ταυτόχρονα φοβόμαστε και υπονομεύουμε .Οι σχέσεις που μας εμπλουτίζουν και εκείνες που μας φτωχαίνουν και μας συρρικνώνουν. 
Γραμμές που ομαδοποιούνται και ρέουν, πλέκονται και τέμνονται υφαίνοντας με χρώματα την πλοκή μιας σχέσης , το δέσιμο, την ταύτιση, τη διαφωνία, την ένταση .
Ξεκίνησα αυτή την τεχνική αναζητώντας στα ταξίδια μου έναν τρόπο να ζωγραφίζω παντού, με ελαφρά υλικά.

Πηγή έμπνευσης ήταν οι εικόνες των ξεριζωμένων ανθρώπων. Τυλιγμένοι, είτε από παράδοση είτε για το κρύο, με πανιά, υφάσματα, ρούχα, οι φιγούρες τους φτιάχνουν ανθρώπινα ομοιώματα, χωρίς χαρακτηριστικά, σαν μούμιες που πάνω τους κόλλησαν οι γάζες και γίνανε μορφές νέες, άτακτες, υπερπραγματικές, μορφές που διαπλέκονται και  σχετίζονται με τρόπους που ο ίδιος ο θεατής μπορεί να δει και να νιώσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου