Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου του "Οι Αριθμοί και άλλες μαθηματικές ψηφίδες στο έργο του Ο. Ελύτη" του Θ. Τριανταφύλλου


Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:00μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16Β, Βόλος, τηλ:2421033250) παρουσιάζεται το βιβλίο «Οι Αριθμοί και άλλες Μαθηματικές ψηφίδες στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη» του Θανάση Τριανταφύλλου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ. Η παρουσίαση συνδιοργανώνεται από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Παράρτημα Βόλου),την εταιρεία Θαλής και οι Φίλοι και το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
· Θωμάς Μπεχλιβάνης, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας
· Κώστας Καραμπάτσας, Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Γραμματέας Ε.Μ.Ε. (Παράρτημα Λάρισας).
κα ι ο συγγραφέας
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει η Μάγδα Δρυμωνίτου, Σχολική Σύμβουλος Μαθηματικών Ν. Μαγνησίας.
Το βιβλίο «Οι Αριθμοί και άλλες Μαθηματικές ψηφίδες στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη» του Θανάση Τριανταφύλλου είναι μια πρωτότυπη μελέτη που στοχεύει στη μαθηματική ιχνηλασία σε μη μαθηματικά κείμενα, όπως είναι και ο υπότιτλός του.

Ο Θανάσης Τριανταφύλλου είναι επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, αφού υπηρέτησε από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας. Χρημάτισε Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Το βιβλίο προλογίζει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θεόδωρος Χρηστίδης και το συνοδεύει επίμετρο του Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Θωμά Μπεχλιβάνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου