Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μίγγα "Πλωτά νησιά"


Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στις 8:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16Β, Βόλος, τηλ: 2421033250) παρουσιάζεται το βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Μίγγα “Πλωτά νησιά” (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης και ο συγγραφέας.
Κατά κανόνα οι συγγραφείς μεταφέρουν στα γραφτά τους μια εμπειρία μεταπλάθοντας γεγονότα ιστορικά, πραγματικά ή φανταστικά. Ωστόσο ενας από του ήρωες του βιβλίου “Πλωτά νησιά” του Δημήτρη Μίγγα, αφού πρώτα εκδώσει ένα βιβλίο στο οποίο περιγράφει το θαλασσινό ταξίδι τριών ανδρών από το Ναβαρίνο προς το νησιωτικό σύμπλεγμα των Στροφάδων, προσπαθεί έπειτα να προσαρμόσει την πραγματικότητα στα μέτρα των κειμένων του... Πώς βγαίνει κάποιος άραγε από τέτοιες ιστορίες; Στη θάλασσα είσαι λιγάκι πιο κοντά στο όνειρο...Μια παλινδρόμηση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη λογοτεχνία στον ρυθμό των κυμάτων της ανοιχτής κι απέραντης θάλασσας.

Ο Δημήτρης Μίγγας γεννήθηκε το 1951, κατάγεται από τη Μεσσηνία και ζει στη Θεσσαλονίκη. Το μυθιστόρημα “Πλωτά νησιά” είναι το έβδομο βιβλίο του. Το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου του περιοδικού “Διαβάζω”. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα ιταλικά και στα σερβικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου