Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Ζιάκα "Πατριδεγωφάγος"

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 στις 8:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16Β, Βόλος, τηλ: 2421033250) παρουσιάζεται το βιβλίο του Θεόδωρου Ζιάκα “Πατριδεγωφάγος, Η νόσος της Πόλεως” (εκδόσεις Αρμός). Για το αντικείμενο του βιβλίου θα μιλήσουν οι Αντώνης Σμυρναίος, λέκτορας Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Δημήτρης Τίτσιας, Πρωτοδίκης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και το κοινό.

Ο πατριδεγωφάγος είναι για τα έθνη όπως ο καρκίνος για τα άτομα. Αν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως και δεν αντιμετωπισθεί σωστά, ο θάνατος επέρχεται γοργός και οδυνηρός.
Δυστυχώς όμως δεν έχει συνειδητοποιηθεί για τι είδους ασθένεια πρόκειται. Οι φορείς της μιλούν για «κρίση» και την προσδιορίζουν ως «οικονομική», «πολιτική», «θεσμική», ή οτιδήποτε άλλο. Στρέφουν δηλαδή την προσοχή στα συμπτώματα, αφήνοντας άθικτη την αρρώστια να εξελίσσεται ακάθεκτη. Βεβαίως δεν έχει μόνο το δικό μας έθνος προσβληθεί, αλλά και όλα τα έθνη της ανθρωποκεντρικής πρωτοπορίας, άλλο περισσότερο κι άλλο λιγότερο. Απλώς εμείς προπορευόμαστε και αφήσαμε να μας χρησιμοποιούν οι άλλοι σαν πειραματόζωο, -να δοκιμάζουν πάνω μας τα προσφιλή τους άσχετα γιατροσόφια.
Όμως, σε αντίθεση με τα έθνη της Εσπερίας, εμείς είχαμε προσβληθεί και άλλοτε από την ίδια αρρώστια. Και επιβιώσαμε. Είναι, επομένως, πολύ πιθανό να διατηρούνται κάποια «αντισώματα» στον εθνικό μας οργανισμό. Θα μπορούσαμε, ίσως, να τα εντοπίσουμε και να τα «καλλιεργήσουμε». Με τον τρόπο αυτό θα βοηθούσαμε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους «εταίρους» μας, που αστόχαστα εξακολουθούν να μας κουνάνε το δάχτυλο.
Η αναζήτηση κι ο εντοπισμός των εν λόγω «αντισωμάτων» υπήρξε και ο σκοπός που γράφτηκε το βιβλίο.
Ο Θεόδωρος Ζιάκας γεννήθηκε το 1945. Κατάγεται από την Ήπειρο και ζει στην Αθήνα. Τα βασικά προηγούμενα έργα του είναι:

· Εθνισμός και Αριστερά 1990
· Έθνος και Παράδοση 1993
· Η Έκλειψη του Υποκειμένου 1996, 2001
· Πέρα από το Άτομο 2003
· Αυτοείδωλον εγενόμην.. 2005
· Ο Σύγχρονος Μηδενισμός 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου