Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Ο Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει Κ.Π. Καβάφη


Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 στις 9:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο - καφενείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16Β, Βόλος, τηλ: 2421033250) ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός διαβάζει ποιήματα και πεζά του ποιητή Κ.Π. Καβάφη.

Το βιβλιοπωλείο – καφενείο ΧΑΡΤΑ, με αφορμή το έτος ΚΑΒΑΦΗ, οργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή. Φιλοξενούμενος είναι ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, ο οποίος θα διαβάσει μια επιλογή του από ποιήματα και πεζά του Κ.Π. Καβάφη.

Ο Δημήτρης Καταλειφός γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεάτρου “Η Σκηνή” και του θεάτρου “Εμπρός”. Έχει συνεργαστεί με διάφορους θιάσους και σκηνοθέτες όπως το “Απλό Θέατρο” του Αντώνη Αντύπα και το “Αμφιθέατρο” του Σπύρου Ευαγγελάτου . 'Εχει βραβευτεί για τις ερμηνείες του στα θεατρικά έργα “Ο ξεριζωμός”, “Βρικόλακες” και “Επιστάτης”.
Οι συμμετοχές του στον κινηματογράφο περιλαμβάνουν τις ταινίες “Πέτρινα χρόνια” του Π. Βούλγαρη, “Θεόφιλος” του Λ. Παπαστάθη (Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου Φεστιβάλ Θεσ/νίκης) και “Καβάφης” του Γ. Σμαραγδή.
Στην τηλεόραση συμμετείχε στις παραγωγές “Το μινόρε της αυγής” του Φ. Μεσθεναίου και “Το 10” της Π. Δημητρακοπούλου.
Σκηνοθετεί στο θέατρο και διδάσκει σε διάφορες σχολές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου