Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΑΣΤΕΡΗΣ ΓΚΕΚΑΣ: «ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ»

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στις 8:00 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο – καφενείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16, Βόλος, τηλ: 2421033250) εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής – κατασκευών του Αστέρη Γκέκα με τίτλο «Ανθολόγιο».
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και μεικτής τεχνικής που αποτελούν – όπως δηλώνει και ο τίτλος της έκθεσης – επιλογή από την πολύχρονη εργασία του Αστέρη Γκέκα πάνω στη ελληνική ποίηση. Ο καλλιτέχνης αντλεί την έμπνευσή του από το έργο πάνω από σαράντα ελλήνων ποιητών και λογοτεχνών γενικότερα στους οποίους περιλαμβάνονται και Βολιώτες λογοτέχνες. Πρόκειται για μία καλλιτεχνική κατάθεση που φανερώνει επίμονη εστίαση στην ποίηση και την πνευματικότητα γενικότερα εν μέσω καιρών και συνθηκών αντιπνευματικών.
Τα έργα του τα εκθέτει δίπλα και ανάμεσα στα βιβλία, θεωρώντας το χώρο της Χάρτας «φυσικό» τους χώρο. Τα εγκαίνια της έκθεσης συμπίπτουν με την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
Την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ η βραδιά θα είναι αφιερωμένη σε έναν από τους πλέον αγαπημένους ποιητές του Γκέκα, τον Χρήστο Μπράβο,. Φίλοι της ποίησης του Μπράβου θα διαβάσουν ποιήματά του, ενώ θα «συνομιλήσει» με αυτά ο μουσικός Σταύρος Κουσκουρίδας «στο δάκρυ του κλαρίνου».
Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως τις 23/4/2017.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου