Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Ανάγνωση ποιημάτων του Χρήστου Μπράβου


Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στις 8:00 το βράδυ, στα πλαίσια της έκθεσης «Ανθολόγιο» με έργα του Αστέρη Γκέκα που λειτουργεί στο βιβλιοπωλείο – καφενείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16, Βόλος. τηλ: 2421033250) ως τις 23/4/2017, θα γίνει  ανάγνωση ποιημάτων του ποιητή ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΡΑΒΟΥ.

Στο «δάκρυ του κλαρίνου» ο μουσικός Σταύρος Κουσκουρίδας. Εισηγητής ο ποιητής – φιλόλογος Θ.Τζιαφέτας. Διαβάζουν οι: Νίκος Βαραλής, Θανάσης Βογιατζής, Βασίλης Ιορδανίδης, Κατερίνα Τράντου, Γιάννης Τράντας και Φίλιππος Τσούφης.
Επιμέλεια κειμένων – παρουσίαση: Αστέρης Γκέκας.

Ο Χρήστος Μπράβος (1948-1987) γεννήθηκε στη Δεσκάτη Γρεβενών, αλλά από τα δεκαοχτώ του χρόνια έζησε στην Αθήνα. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Ανήκει στη γενιά του 1970, αλλά κυκλοφόρησε όψιμα την πρώτη του ποιητική συλλογή "Ορεινό καταφύγιο", μόλις το 1983. Δυο χρόνια αργότερα εξέδωσε μια δεύτερη, "Με των αλόγων τα φαντάσματα", κι ένα μονόφυλλο το 1986 με το ποίημα "Σονέτο του σκοτεινού θανάτου", το οποίο γράφεται με αφορμή τα πενήντα χρόνια από το θάνατο του Λόρκα. Δημοσίευσε άρθρα, χρονογραφήματα και κείμενα κριτικής. Ανάμεσα στα τελευταία, πέντε όλα κι όλα, ενήμερα από βιβλιογραφική άποψη και οξυδερκή από αναγνωστική, ξεχωρίζουν τρία, για το λόγο ότι αναφέρονται στο Μίλτο Σαχτούρη, έναν ποιητή στον οποίο ο Μπράβος μαθήτευσε ιδιαίτερα γόνιμα. Ο ποιητής ασθένησε σοβαρά και πέθανε στα 39 του χρόνια, στις 20 Απριλίου 1987, δεύτερη μέρα του Πάσχα. Ύστερα από το θάνατό του, το 1996, εκδίδεται η συλλογή "Μετά τα μυθικά", με εικόνες του Χρόνη Μπότσογλου, πρόλογο του Μιχάλη Γκανά και επιμέλεια-επίμετρο του Μισέλ Φάις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου