Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

"Η χελώνα του Κεραμεικού" της Τασούλας Καραγεωργίου

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:30 μ.μ στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16Β, Βόλος, τηλ. 2421033250) παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή «Η χελώνα του Κεραμεικού» της Τασούλας Καραγεωργίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Η παρουσίαση συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Μουσειοπαιδαγωγών Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, τις εκδόσεις Γαβριηλίδη και το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Θωμάς Μπεχλιβάνης, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/Ε Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Θεσσαλίας, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας
και Θεοδοσία Ράπτου, δασκάλα, μουσειοπαιδαγωγός
Ποιήματα θα διαβάσουν η Ελένη Βαρουξή
και η ποιήτρια, Τασούλα Καραγεωργίου

Στη «Χελώνα του Κεραμεικού», η Τασούλα Καραγεωργίου προσεγγίζει τον αρχαιολογικό χώρο και τα μνημεία του Κεραμεικού με τρόπο ιδιαίτερο αποτυπώνοντας μοναδικά την ευαίσθητη ματιά της

Η Τασούλα Καραγεωργίου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1954. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1981 υπηρετεί στη Μέση Εκπαίδευση, ενώ από το 2007 είναι σχολική σύμβουλος φιλολόγων. Έχει εκδώσει έξι ποιητικά βιβλία, ένα βιβλίο με λυρικά αφηγήματα, μια συλλογή δοκιμίων για την ποίηση και μετάφραση επιλεγμένων αποσπασμάτων της Σαπφώς. Είναι διδάκτωρ φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2007 διδάσκει στο Εργαστήρι Ποίησης του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου