Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου "Ο ρομαντικός γάτος του βυθού" των Χ. Μπουλώτη - Φ. Στεφανίδη και έκθεση ζωγραφικής


Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, παρουσιάζεται το βιβλίο " Ο ρομαντικός γάτος του βυθού" από το συγγραφέα Χρήστο Μπουλώτη και την εικονογράφο Φωτεινή Στεφανίδη. Επίσης, εγκαινιάζεται έκθεση με τα πρωτότυπα ζωγραφικά έργα της Φωτεινής Στεφανίδη. Διάρκεια έκθεσης ως το τέλος Μαρτίου. Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου.
Ο Χρήστος Μπουλώτης γεννήθηκε στη Μύρινα της Λήμνου. Είναι αρχαιολόγος στην Ακαδημία Αθηνών. Διδάσκει στα μεταπτυχιακά τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Από το 1987 ασχολείται συστηματικά και με την παιδική λογοτεχνία. Έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εξήντα περίπου βιβλία, πολλά από τα οποία (Το άγαλμα που κρύωνε, Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας, Η κυρία Μίνα και η άνοιξη κλπ.)έχουν τιμηθεί με βραβεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η Φωτεινή Στεφανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε σχέδιο, ζωγραφική και φρέσκο στην ΑΣΚΤ. Ασχολήθηκε με την χαρακτική, το σχεδιασμό βιβλίου και την επιμέλεια εκδόσεων. Έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις. Το έργο της έχει αποσπάσει είκοσι ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου