Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου "9 παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα"


Το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, στις 11:30 το πρωί στο πατάρι του βιβλιοπωλείου ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16Β, Βόλος, τηλ: 2421033250) παρουσιάζεται το βιβλίο “9 Παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Η δασκάλα – μουσειοπαιδαγωγός Θεοδοσία Ράπτου θα διαβάσει ιστορίες από το βιβλίο και θα φτιάξει με την βοήθεια των παιδιών μια φανταστική συνταγή για τους ήρωες της παραμυθοχώρας.

Η εκδήλωση, που γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, απευθύνεται σε παιδιά 5 – 10 χρόνων, που θα γνωρίσουν ένα ευφάνταστο καινούριο παιδικό βιβλίο και θα ασκηθούν στη δημιουργική γραφή μέσα από ένα παιχνίδι – εργαστήρι.

Οι εφτά νάνοι ήξεραν να φτιάχνουν μηλόπιτα και ποιο ήταν το αγαπημένο γλυκό του Χάνσελ και της Γκρέτελ; Η Σταχτοπούτα αγαπούσε ή όχι την κολοκυθόσουπα; Τι κολατσιό έπαιρνε στη βάρκα του το αστερόποαιδο και τι μαγικό μπορεί να βγει από έναν απλό φούρνο; Μια ξύλινη κουτάλα μαγειρεύει με μοναδικό τρόπο εννέα κλασικά παραμύθια και τα συνοδεύει με συνταγές που ξεπηδούν από τις σελίδες τους.

Το βιβλίο έγραψε η δημοσιογράφος Ιωάννα Νιαώτη μαζί με την αδερφή της, θεατρολόγο και ηθοποιό, Έρση Νιαώτη, σε συνεργασία με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ένα βιβλίο για γονείς και παιδιά, που θέλουν να διαβάζουν και να φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες, που τρώνε μαζί και μαθαίνουν να μαγειρεύουν σπιτικά!

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου