Τρίτη 9 Απριλίου 2013

“Αποτυπώνοντας μορφές σε χαρτί και καμβά” Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Χορδάκη

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 στις 8:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο – καφενείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16Β, Βόλος, τηλ: 2421033250) εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής με έργα του Δημήτρη Χορδάκη και τίτλο “Αποτυπώνοντας μορφές σε χαρτί και καμβά”. Διάρκεια έκθεσης:16/4 ως 27/4/2013.
Ο Δημήτρης Χορδάκης γεννήθηκε στη Λάρισα. Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Βόλου και παρακολούθησε “Διακόσμηση” και “Γραφικές Τέχνες” στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο (Δοξιάδη), με καθηγητή τον Δημήτρη Μυταρά.
Το 1977 εγκαταστάθηκε στη Φλωρεντία όπου σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών - Τμήμα Ζωγραφικής με καθηγητή τον Silvio Loffredo. Το 1980 μετά την αποφοίτησή του απ’αυτή ενδιαφέρεται για την συντήρηση έργων τέχνης, αρχικά παρακολουθεί το Διεθνές Πανεπιστήμιο Τέχνης (Universita Interationale dell’Arte) της Φλωρεντίας με δάσκαλο τον καθηγητή Carlo L. Raggiani και στη συνέχεια εξειδικεύει τις σπουδές του στη Σχολή Συντήρησης (Opificio delle pietre Dure) με καθηγητή τον Umberto Baldini.
Πήρε το Δίπλωμα του τον Ιούνιο του 1983 με ειδικότητα στις σκληρές πέτρες - γλυπτική - τοιχογραφία. Το 1984 αποφοίτησε από τη Διεθνή Σχολή Γραφικών Τεχνών “Il Bisonte” με καθηγήτρια την M. Luigia Guaita. Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι όπου διέμεινε και εργάστηκε για οκτώ χρόνια.
Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία και ΗΠΑ.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Φλωρεντία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου