Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου της Σώτης Γρίβα 'Ά-βορος"


Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 στις 8:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ (Σκενδεράνη 16Β, Βόλος, τηλ: 2421033250) παρουσιάζεται το βιβλίο της Σώτης Γρίβα “Α-βορος: Εγκλήματα στις ψυχοθεραπείες” που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Η συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο της και θα αναλύσει πώς βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη της λογοτεχνίας..

Κατά πόσο μπορεί το προπατορικό αμάρτημα να επανέρχεται στο σήμερα ως διαμελισμένο παρόν; Ποιες κρυφές αμαρτίες των ανθρώπων μπορούν να διοχετευτούν στον ψυχοθεραπευτή και, από εκεί, στον πλησίον; Ποια ερωτήματα φοβούνται να θέσουν οι ήρωες; Με όχημα το πανανθρώπινο σύμβολο των πρωτοπλάστων, η Σώτη Γρίβα δοκιμάζεται στη βουτιά στα μύχια ανθρώπινα πάθη, διαγράφοντας μία πορεία από τον ναρκισσισμό στη συνειδητοποίηση ότι τα όριά μας τίθενται, σχεδόν πάντοτε, από εκείνους στους οποίους αφήνουμε χώρο – καμιά φορά, τυχαίνει να είμαστε εμείς εκείνοι. Ταυτοπροσωπία το λένε κάποιοι. Τελικά όμως ταυτίζεται ποτέ το εγώ με τον εαυτό του ή με άλλα εγώ;

Η Σώτη Γρίβα είναι λακανική ψυχαναλύτρια με μεταπτυχιακό στο λακανικό ασυνείδητο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολόγος. Ανήκει στη διεθνή σχολή ψυχανάλυσης των φόρουμ του λακανικού πεδίου και αρθρογραφεί στο ψυχαναλυτικό περιοδικό Καρτέλ, εκδόσεις Ίνδικτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου